SOUTH PARK: AZ EMBERI LÉPTÉKŰ, MEGKÖZELÍTHETŐ, TRANSZPARENS, BEFOGADÓ IRODAKOMPLEXUM

 Új épületegyüttessel zárult le déli irányban a Graphisoft Park. Az Ilyés-Fekete Zsuzsa, Kun Tamás és Sugár Péter tervezte Graphisoft Park South irodatömb kiképzésében és tömegarányában emberléptékű, városias tudott maradni, színvilágával pedig szimbolikusan kapcsolódni a terület korábbi épületeihez.

A klasszikus bérirodákra kialakított belső térben a legfontosabb a flexibilitás, azok az alapvető elrendezések, hogy a bérlő-, koncepció-, vagy elképzelésváltás esetén is hól működhessen a ház megfelelő keretrendszere. Az emeleti terek akár teljes egészében összenyithatóak, a földszinten étteremet, bemutatótermet, de adott esetben irodaegységet is jól ki lehet alakítani.

A ház ereje a beépítésben és a tömegarányokban van, abban az emberi léptékben, ami megközelíthetővé, befogadhatóvá, transzparenssé, adott pontokon intimmé is teszi ezt az alapvetően igen nagy területet befogadó irodakomplexumot. Ezt a szakma is észrevette, hiszen a tavaly novemberben kiosztott Portfolio Property Awardon a 15.000 négyzetméter alatti év irodaprojektje díját nyerhette el a Graphisoft Park South.

Bán Dávid cikkéből kiderülnek a részletek:

epiteszforum.hu/south-park-negy-egyedi-figura-obudan