Megtérülő befektetés

A Graphisoft Parkban egy négyzetméter havonta legfeljebb 5 euróval kerül többe, mint egy olcsóbb helyen levő, átlagos minőségű iroda. Kiszámoltuk: ez a többletköltség egy főre vetítve kevesebb, mint egy jó szoftverfejlesztő mérnök teljes bérköltségének 3 százaléka. Megkérdeztem kollégáimat, vajon elcserélnék-e a Parkot egy átlagos környezetre, ha kapnának helyette 3 százalék béremelést. A válasz egyöntetű volt: nem. Az újonnan felvett munkatársaktól pedig azt tudakoltam meg, vajon miért éppen bennünket választottak. A Park szinte mindegyikük döntését befolyásolta.

Bojár Gábor
a Graphisoft alapítója, az igazgatótanács elnöke

SORSFORDÍTÓ DÖNTÉS VOLT A GRAPHISOFT PARKBA KÖLTÖZNI

„A cég szempontjából sorsfordító döntés volt székhelyünk megváltozása. Egyértelműen komolyabban vesznek bennünket, mióta a Graphisoft Parkba költöztünk, és olyan partnerek ajtói is megnyílnak előttünk, akiknél azelőtt hiába kopogtattunk. Közben a cég is növekedett: hatan voltunk, amikor ideköltöztünk, de ma már húszan vagyunk.”

Törő Krisztián
az Innovent Tanácsadó Kft. ügyvezetője
„CÉGEM HAMAROSAN VONZÓ AKVIZÍCIÓS CÉLPONTTÁ VÁLT”

„Biotechnológiával és gyógyszerkutatással foglalkozó cégem, a Comgenex székhelyéül azért választottam a Graphisoft Parkot, mert itt találtam meg az USA-ban látottakhoz hasonló színvonalú környezetet és infrastruktúrát. Cégem rövidesen vonzó akvizíciós célponttá vált, és biztosan tudom: az elért árban az is szerepet játszott, hogy milyen környezetben tárgyalhattunk a vevővel. A Comgenex részvényeinek eladásából származó jövedelmemet társaimmal együtt a nanotechnológiát hasznosító ThalesNano és az alternatív energiaforrások kutatását végző Comergen cégbe fektettük. Mondanom sem kell, hogy ezek is a Graphisoft Parkban működnek.”

Dr. Darvas Ferenc
a ComGenex, a ThalesNano és a Comergen alapítója