Aquincum Campus

A kaliforniai Szilícium-völgy a világhírű Stanford University köré épült, azaz az üzleti világ költözött az oktatás és az ahhoz kapcsolódó kutatás közelébe, hogy innen merítsen új erőforrást. Az egyetem ugyanakkor nemcsak kiváló elméket, de a tudomány és a technológia főbb trendjeinek kijelölésével iránymutatást is kínált az ipar számára.

A 2009-ben alapított Aquincumi Technológiai Intézet (AIT-Budapest, Aquincum Institute of Technology) fordított sorrendet követ: az ipar és az üzlet közelébe települ az oktatás. A fordított sorrend jelentőséggel bír. Ez az oktatási intézmény nem irányítani, hanem szolgálni kívánja az ipart és az üzleti világot, mert hiszi, hogy a piaccal napi kapcsolatban álló gazdaság jobban láthatja a fejlődés fő irányait. Ez az AIT hitvallása, ebben különbözik a világ legjobb egyetemeitől, és ebben a szellemben alakítja ki oktatási és kutatási programját.

A Graphisoft Park elődje, a múlt század elején épült Óbudai Gázgyár épületegyüttese azt a korszakot idézi, amikor a magyar természettudományi oktatás Neumann Jánost és Nobel-díjasok tucatját adta a világnak. A Gázgyár páratlan hangulatú műemlék épületei adnak ma otthont két oktatási intézménynek: az AIT -nek, amely nemcsak az informatika legújabb tudományos eredményeit oktatja, hanem azt is, mitől lesz jól használható és eladható egy szoftvertermék.

Az intézmény a világ legjobb egyetemeiről egy-egy szemeszterre érkező diákok számára tervezi kurzusait, amelyek ugyanakkor a Graphisoft Parkban működő vállalatok kutatói számára is kivételes továbbképzési lehetőséget nyújtanak.

A másik intézmény az 1991-ben alapított IBS (International Business School) Nemzetközi Üzleti Főiskola, mely egy regionálisan elismert, többszörösen akkreditált és számos országban is működő felsőoktatási intézmény azon hallgatók részére, akik az üzlet és a menedzsment iránt érdeklődnek. Küldetése egy gazdaságilag és kulturálisan is meghatározó angol nyelvű üzleti és menedzsment-alapú oktatás biztosítása.

Oktatás az ipar szolgálatában

„ A Graphisoft Park bérlői közvetlenül részesülhetnek az egyetemen végzett, magasan képzett fiatal szakemberek tudásából. Az egyetem pedig a közös kutatási témák, a diákoknak szóló tréningek valamint a professzorok, a kutatók és az üzleti élet szereplői közötti napi kapcsolatból profitálhat. A kölcsönös előnyök kiaknázása a legfőbb alapja a munkahelyi innovációnak.”

Jean-Philippe Couftois
a Microsoft International elnöke
A sikeresség sikerekre serkent

"2018 nyarán lesz 4 éve, hogy a Graphisoft Park gyönyörűen felújított műemlék épületeibe költöztünk. És ez a 4 év volt egyben az IBS negyedszázados működésének legjobb korszaka. Lehet, hogy ez véletlen, de erősen hiszem, hogy a minőség minőségre ösztönöz, a sikeresség meg sikerekre serkent. Az IBS sok-sok további évre tervez a Graphisoft Park ösztönző közegében"

Dr. Láng László, rektor, IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola