Folyamatos növekedés

A Graphisoft Parkot a szoftverfejlesztő Graphisoft – amely megalkotta az egyik legnépszerűbb építész tervezőprogramot, az ArchiCAD®-et – eredetileg magának építette 1998-ban. Tudták: aki a világ legjobb építészeit a világ legjobb tervezőprogramjával szeretné szolgálni, annak saját környezetét is a lehető legigényesebben kell kialakítania.

Néhány éven belül a Park rendkívül kedvező fekvése, építészeti igényessége és színvonalas szolgáltatásai számos csúcstechnológiai vállalatot vonzottak ide. A folyamatos növekedés következményeként az ingatlanfejlesztési részleg 2006-ban kivált a szoftverfejlesztő vállalatból, és létrejött a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, nyilvános európai részvénytársaságként működő Graphisoft Park SE.

Az itt működő cégek növekedése is folyamatos fejlődésre ösztökélte a Parkot. A Microsoft és néhány kisebb cég mellett az európai szoftveróriás, az SAP nemzetközi fejlesztő vállalata is itt bérelt irodát. Megjelentek az első biotechnológiai laboratóriumok (Comgenex), aztán 2007-ben a francia Servier gyógyszergyár legújabb kutatólaboratóriuma épült fel. Jelenleg a Graphisoft Parkban mintegy 80 vállalat működik több, mint 4000 dolgozóval és 1000 diákkal.

A Graphisoft Park szakembergárdája a magas szintű, különlegesen igényes irodai fejlesztések mellett Magyarországon szinte egyedülálló tapasztalatra tett szert a biotechnológiai kutatólaboratóriumok létesítésében.

„ILYEN KÖZPONTJA MÉG A LEGJOBB SZILÍCIUM-VÖLGYI CÉGEKNEK SINCS”

„2003-ban kerestek meg, hogy vállaljam el a Graphisoft vezetését Budapesten. Eredeti tervem az volt, hogy a globális központot Kaliforniába telepítem, de amikor megláttam a Graphisoft Parkot, azonnal lemondtam erről. Ilyen gyönyörű és otthonos központja még a legjobb szilícium-völgyi cégeknek sincs.”

Dominic Gallello
2003—2008 között a Graphisoft SE vezérigazgatója
„BIZTOS A SIKER”

„A müncheni iroda vezetőjeként, amikor csak tehetem, német vevőinket Budapestre hozom tárgyalni. Ha a tárgyalások a Graphisoft Parkban folynak, szinte biztos a siker.”

Johannes Reischbock
a Graphisoft Deutschland GmbH ügyvezetője