Befektetői kapcsolatok

Graphisoft Park csoport

A Graphisoft Park SE a Graphisoft SE Európai Részvénytársaságból kiválással jött létre 2006. augusztus 21-én. Az átalakulás célja egy új, ingatlanfejlesztéssel és ingatlankezeléssel foglalkozó társaság létrehozása volt. A társaság részvényeit 2006. augusztus 28. óta a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzik. A Graphisoft Park SE holdingvállalatként működik, és leányvállalatai számára számviteli, HR és egyéb adminisztrációs szolgáltatásokat nyújt.

Az ingatlanfejlesztési tevékenységet a Graphisoft Park SE fő leányvállalata, a Graphisoft Park Kft. végzi, míg a 2008 decemberében megalakított Graphisoft Park Services Kft. a Park üzemeltetéséért felel.

A Graphisoft Park Kft. feladata az Aquincumi Technológiai Intézet (AIT-Budapest), oktatási intézmény, ingatlanfejlesztési feladatainak ellátása. Mivel a Graphisoft Park saját tevékenységét nem szándékozik kiterjeszteni az oktatásra 2009 áprilisában együttműködési megállapodást kötött az AIT-Budapest Kft-vel. A megállapodás értelmében az ingatlanfejlesztés a Graphisoft Park, míg a képzés megszervezése, beindítása és a felsőoktatási intézmény működtetése az AIT feladata. AIT-Budapest az ingatlanok használatáért az aktuális piaci áraknak megfelelő bérleti díjat fizet a társaságnak. A két cég közötti szoros együttműködés további célja az oktatás és a Park bérlőinek üzleti igényei közötti ígéretes, szinergikus lehetőségek feltárása. 2009. április 21-én a Graphisoft Park Kft. 10%-os kisebbségi részesedést szerzett az AIT-ben.

A részvényekről és a társaságról további információ a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján található.